Arkiv Nyheter 2015


2015-12-22

God_JUL2015

 

 

 

 

 

 

 

2015-12-10  Olf Inventory AB erbjuder såväl nya som gamla kunder möjligheten att få lagringshjälp för ekonomidokument och andra typer av dokument som har krav på sig att sparas eller i annat avseende kunden önskar spara för framtiden. Vi sköter helheten från kund till lager samt destruktion när så önskas.

2015-11-20  Olf Inventory AB har tillsammans med Flaggmax AB/Reda Produkter AB beslutat att göra ett samarbetsprojekt. Projektet har för avsikt att ge Flaggmax AB:s flaggstångstillverkning bästa förutsättningar för en effektiv produktion. Här sätts focus på materialflöden och materialhantering. Det kommer också att innebära att OLF Inventory AB bistår till delar i direkt arbete hos FlaggMax, som startar upp sin verksamhet i Nässjö Industriby under december månad. Vi hälsar Flaggmax AB varmt välkomna till oss och ser fram emot att få bli en del i deras utveckling här på Höglandet i Nässjö.

2015-10-20  Vi hälsar två nya kunder välkomna till oss på Olf Inventory AB. Vi tackar för att de utnyttjar våra lagrings möjligheter.

Truck_LR

 

 

 

 

 

 

2015-07-09  Vi välkomnar JSC it-partner AB till vårt nya nya servicelager på Höregatan 12, 571 34 i Nässjö. Vi ser ett ökat behov av denna typ av verksamhet för mindre företag med behov av helhetslösningar och speciallösningar för effektiv och resurssnål lagerhantering. Här kan OLF Inventory AB göra skillnad till lägre kostnad och med effektivare logistik.

2015-05-20  Nu investerar vi för framtiden med en nyare och rationellare truck av fabrikatet Linde E16. Vi gör det för att förbättra våra inre flöden samt för att få en bättre arbetsmiljö vid yttre hantering som lastning och lossning. Vi gör det dessutom för att kunna hantera framtida ny kunds verksamhet. Därför skickar vi ett stort tack till Linde Material Handling och Mats Johansson som hjälpt oss att hitta rätt truck i mycket fint skick samt goda ekonomiska villkor.

WP_20150520_12_07_37_Pro

2015-04-15   Idag har vi mentorer haft möte i Jönköping hos ALMI. Vi har utbytt erfarenheter i vår adept verksamhet och träffat ett antal kommande mentorer.

2015-04-13  Vi levererar idag ut ljudlådor till vår samarbetspartner QirraSounds installation i Kista Sience Center. Där en installation skall göras under veckan av QirraSound och MSW Elektronik & Teknik AB.

2015-03-31  Vad är lämpligare nu än att med hjälp av våren skapa ordning och reda i er verksamhet. Ottosson Logistic Future Inventory AB gör gärna en insats tillsammans med er för att bringa ordning och reda samt rakare flöden i er verksamhet. Förbättringar kan finnas på olika sätt men tittar man på bilden så hittar man möjligheter. Välkomna att kontakta oss!

ordning_reda_LR

2015-03-17  Ottosson Logistic Future Inventory AB ökar produktionstakten på QirraSounds ljudlådor från och med april månad med faktor tio. Denna utmaning innebär rejält ökade materialflöden i lager och produktonsverksamhet. Detta innebär också stort fokus på ordning och reda.

aktuellt20150317_OLF

 

 

 

 

 

2015-02-12Rally Sweden föråkare Ett något annorlunda logistiskt uppdrag för Per Ottosson tillsammans med Roger Andersson som föråkare under Rally Sweden Historic. Uppdraget innebär att köra transport sträckor och tävlingssträckor enligt ett på förhand fastslaget flödesschema och att checka in på rätt minut vid varje tidskontroll samt att köra i hög snitthastighet. Detta utan att köra av vägen eller ta sönder bilen  genom åka fortare än vad den är avsedd till.

2015-01-13 Idag fick OLF Inventory AB ett nytt uppdrag då Per Ottosson valdes till Ordförande för företagsnätverket Kontakt Nässjö. Uppdraget är under 18 månader. Per säger att det känns mycket inspirerande att få detta uppdrag och ser intressanta utvecklingsmöjligheter både för Kontakt Nässjö, OLF Inventory AB och mig själv. Nätverket är inom Nässjö Näringslivs AB:s ramar.

2014-12-29 Dagarna före Jul avslutade vår samarbetspartner Thomas Lagö QirraSound ett mycket lyckat test och en installation hos Harley-Davidson Vandervest i Green Bay, Wisconsin (USA). QirraSound hade flera olika besök på olika ställen där Harley-Davidsons verksamheter fanns representerade. Detta har lett till att de kommer att köpa in fler ljudsystem från QirraSound och att vi även i Green Bay fått en ny referensanläggning. Transporten och logistiken kring denna sändning samordnades av OLF Inventory AB där flera olika svårigheter med dels bombhot på Stockholm (Arlanda) och kaos i samband med Thanks Giving på New York  (John F Kennedy) försenade leveransen med mellan 4-5 arbetsdagar. Men tack vare aktivt arbete av oss och övriga samarbetspartners i transportflödet även i USA så kom leveransen fram innan det var alldeles för sent. Vi i OLFInventory är vana vid olika utmaningar i det logistiska flödet, så därför redan när vi fick beskedet i första förseningen i avseende bombhotet på Arlanda så föreslog vi Thomas Lagö att ta en Baldur ljudlåda med sig personligen på flyget. Detta visade sig vara ett mycket positivt dragsom underlättade samtalen och testerna med Harley-Davidson på ett mycket positivt sätt. Läs mer kring Harley-Davidson besöket på www.qirrasound.se under nyheter, här finns även en intervju med VD Rick Vandervest på Vandervest Harley Davidsson. Harley-Davidsson-Vanderville-i-Green-Bay-555x255